Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Är du en inspirerande och resultatorienterad person som är redo för nästa utmaning? Är du en motiverad och engagerad ledare som trivs med att arbeta innovativt och med att utveckla dina medarbetare? Välkommen att söka en av våra nya tjänster som avdelningschef för cytologi, administration och bårhus på Klinisk patologi. Klinisk patologi är en basenhet som arbetar med sjukvårddiagnostik av vävnader och cellprover, samt kliniska obduktioner och administrativa uppdrag. Hos oss ges du möjlighet att vara med att driva och utveckla basenheten då vi är ett visionärt och framåtskridande laboratorium. Vi har gjort stora tekniska satsningar inom basenheten såsom att digitalisera diagnostiken och att införa NGS-teknik.

Klinisk patologi är en välbemannad basenhet med avancerad diagnostik och korta svarstider vilket vi är mycket stolta över.

Som avdelningschef har du ansvar och befogenheter för verksamheten och dess personal, ekonomi och arbetsmiljö. Avdelningen består av ca 20 medarbetare från flera yrkesgrupper; cytodiagnostiker, medicinska sekreterare, obduktionstekniker och bårhuspersonal. I din roll kommer du ha ett nära samarbete med avdelningschefen för histopatologi och med basenhetschefen.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning och tidigare arbetslivserfarenhet från arbete inom sjukvården. Vi bedömer att det är av vikt att du har erfarenhet av ledarskap och är en god organisatör. Du bör ha goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen. Du tycker om att leda och ser till individuella styrkor hos medarbetarna och tycker om att arbeta med människor.

Som person är du drivande och har ett positivt förhållningssätt. Du är en person som aktivt söker nya perspektiv på hur saker kan hanteras genom att analysera situationer som uppstår och hitta genomförbara lösningar. Du är lyhörd samtidigt som du är prestigelös och drar lärdom av dina och medarbetarnas erfarenheter tillsammans med feedback från din omgivning. Du är engagerad och motiverande i ditt förhållningssätt och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende. Du trivs med att arbeta strukturerat och har lätt för att prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Klinisk patologi inom Region Kalmar län har ca 50 anställda medarbetare och ingår i förvaltningsdelen Diagnostiskt centrum inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Basenheten leds av en basenhetschef med två underställda avdelningschefer som båda tillsätts i en nybildad organisation från oktober 2020 där du är en av dessa. Basenheten består av två intigrerade avdelningar, histopatologi och cytologi/administration/bårhus, där bårhusverksamhet finns på de tre orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. På Klinisk patologi arbetar vi kvalitetssäkert och är ackrediterad enligt ISO 15189.

Klinisk patologi utför årligen:

- ca 19 000 histopatologiremisser på biopsier och operationspreparat med sektionerad digitaliserad diagnostik
- molekylär patologi med NGS-teknikerna inom flera organsektioner
- ca 4200 cytologiremisser
- 19 500 cervixcytologiremisser inklusive HPV-baserad hälsokontroll för livmoderhalscancerprevention sedan augusti 2019
- ca 800 specialremisser främst flödescytometri
- ca 210 kliniska obduktioner

Avdelningen bedriver forskning inom bröst- och koloncancer och har verksamhetsförlagd utbildning för biomedicinska analytiker-, läkar- och medicinska sekreterarstudenter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2020/380
Kontakt
  • Tomasz Gorecki, Verksamhetschef, 0480-448 251
Facklig företrädare
  • Hanna Arvidsson, SACO/Na, 0480-812 43, Larita Wigander, Kommunal, 0490-862 30
  • Laura cocha, Vårdförbundet, 0480-813 44 , Gerd Bergström, Vision, 0491-782 747
  • Johan Karlsson, Läkarförbundet, 0480-448 828
Publicerat 2020-06-08
Sista ansökningsdag 2020-07-19

Tilbage til Ledige stillinger