Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete som arbetsterapeut hos oss på Samrehab distriktrehabiliteringen Vimmerby/Hultsfred. I din roll som arbetsterapeut möter du här öppenvårdspatienter med varierade diagnoser och funktionsbegränsningar. Exempelvis personer med långvarig smärta, stressrelaterad ohälsa, neuropsykiatriska diagnoser, neurologiska diagnoser samt skador och problem i hand/fingrar.

I arbetet ingår bedömning och behandling/träning av patienter med behov av arbetsterapeutiska interventioner. Du genomför aktivitetsbedömningar och gör en kartläggning av varje patients resurser och hinder i vardagen för att på bästa sätt skapa förutsättningar för varje patient.

Som arbetsterapeut är du en viktig del av vårdkedjan för att ge den bästa utgångspunkten för patienten.

Målet är att patienten, utifrån sina egna resurser, ska kunna bli så självständig som möjligt i sina vardagsaktiviteter. Den arbetsterapeutiska interventionen kan ske både

individuellt och/eller i grupp.

Du kommer jobba nära erfarna kollegor inom arbetsterapeutyrket, fysioterapeuter/sjukgymnaster och rehabassistenter. Utifrån patientens behov planerar och samverkar vi tillsammans med andra professioner på hälsocentraler, kommuner, försäkringskassan och arbetsgivare mm.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av bedömningar mot arbetet och vardag inom ovan nämnda områden är önskvärd. Det är meriterande om du har kunskap om/intresse för arbetsterapeutiska insatser för personer med neuropsykiatriska diagnoser.

Som arbetsterapeut inom öppenvårdsrehabiliteringen behöver du vara självgående och ha förmågan att prioritera och organisera ditt arbete för att kunna arbeta strukturerat och effektivt. Att du trivs med att arbeta självständigt såväl som tillsammans i team är viktigt.

Inom rehabiliteringen i Region Kalmar län arbetar vi aktivt med digitalisering och satsar mycket på utveckling av hur vi kan och bör möta våra patienter nu och i framtiden. Förutom fysiska möten använder vi oss av videovårdbesök, telefonbesök samt stöd och behandling med arbetsterapeutiska verktyg via 1177. Vi ser det därför viktigt att du är intresserad och positiv till att medverka till fortsatt utveckling inom detta område.

Vår arbetsplats 

Samrehab är en kreativ basenhet som innefattar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, assistentpersonal och dietister inom öppen och sluten vård i norra Kalmar Län.

Vi har ett nära samarbete med de andra distriktsrehabiliteringsenheterna i norra Kalmar län, länets tre sjukhus samt andra samverkanspartners på hälsocentralerna och i kommunen.

Mer information om vår basenhet hittar du på www.regionkalmar.se 

Löpande urval tillämpas

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vimmerby/ Hultsfred
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2020/646
Kontakt
  • Carolina Brogie Områdeschef, 0492-175 46
Facklig företrädare
  • Ulrika Sundell facklig företrädare, 0490-87411
Publicerat 2020-10-02
Sista ansökningsdag 2020-10-25

Tillbaka till lediga jobb