Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig arbete 75% på vår geriatriska mottagning kombinerat med 25% i vårt geriatriska rådgivningsteam.

Till vår geriatriska mottagning kommer merparten av patienterna för demensutredning. Här jobbar vi i team men du har också egen mottagning för att utföra demenstester. I arbetet ingår bland annat telefonrådgivning till patienter och anhöriga samt läkemedelsuppföljning. Arbete med läkemedelsstudier ingår också.

Du kommer också arbeta i vårt geriatriska rådgivningsteam där du är en i teamet tillsammans med läkare, medicinsk sekreterare, apotekare och arbetsterapeut. Teamet utgår från Länssjukhusets akutvårdsavdelning och bedömer de mest sköra äldre patienterna som kommer in till akuten. Teamet tar beslut om patienten kan åka tillbaka hem eller behöver komma till vår akutgeriatriska vårdavdelning. Här samarbetar vi mycket med primärvård och kommun. Det geriatriska rådgivningsteamet ger även råd och stöd till andra vårdgivare när det gäller gruppen de mest sköra äldre. Målet är att skapa trygghet för denna grupp, där de är, genom att arbeta rådgivande och stödjande.

Vi arbetar utifrån personcentrerad vård som är ett etiskt förhållningsätt och som innebär att se den enskilda personen. Man bör därmed också involvera och anpassa utefter individens behov, resurser och förutsättningar. Utgångspunkten i personcentrerad vård är patientens berättelse om sin sjukdom, ibland med hjälp av anhörig. Med historien som utgångspunkt görs en gemensam vårdplan med mål och strategier under vårdtiden. Delaktighet är en grundläggande aspekt i personcentrerad vård och innebär bland annat att det finns utrymme för den vårdsökande att uttrycka frågor och eventuell oro.

Vi söker

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vården för de mest sköra äldre på geriatriska kliniken. Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom geriatrik samt erfarenhet från kommunen. Du har ett genuint intresse för att möta äldre svårt sjuka patienter. Teamarbetet är viktigt hos oss och du är flexibel och bra på att samarbeta. Vi värdesätter att du delar vår vision om bra bemötande och delaktighet. Du är utåtriktad, ansvarstagande och serviceinriktad samt trygg i din roll och har förmåga att prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi är en arbetsplats som gillar att förändra vår verksamhet till det bättre, testa, utvärdera och införa. Tillsammans är vi ett härligt gäng kollegor i en öppen och tillåtande atmosfär. Vi strävar efter att se och utveckla det friska hos de mest sköra äldre. Vi vill erbjuda ett geriatriskt team till alla som behöver det och en trygg vård. Vi hoppas att just Du vill komma till oss och vara en del av vårt glada gäng.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2020/878
Kontakt
  • Charlotte Svensson, avdelningschef , 0480-841 84
  • Gunilla Berg, mottagningschef, 0480-812 78
Facklig företrädare
  • Patricia Andersen, Vårdförbundet , 0480-81000
Publicerat 2020-12-15
Sista ansökningsdag 2021-01-12

Tillbaka till lediga jobb